Morotskaka

 

Morotskaka med apelsin och

kallpressad rapsolja

24 bitar

 

Ingredienser:

3 ägg

2 dl strösocker

5 dl finrivna morötter

1 ½ del rapsolja Skeby guld

Rivet skal av en apelsin

½ dl pressad apelsinsaft

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

 

Till glasyr:

100 g philadelphiaost

1 ½ dl turkisk youghurt

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

 

Sätt ugnen på 175 grader.

 

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner rapsoljan, de rivna morötterna, rivet apelsinskal och apelsinsaft i äggsmeten.

Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll smeten i smord form 25 x 35 cm

 

Grädda ca 40 minuter.

 

Fördela glasyren på kakan och dela den sedan i 24 bitar. Glasyren kan alternativt serveras bredvid.

 

Receptblad för utskrift

 

Skeby Gårdar AB

info@skebygardar.se

Copyright © All Rights Reserved