Rostade nyheter Testa rostat bovete! Denna produktnyhet är ekologiskt odlad i Värmland. Bovete är inget spannmål som man kan tro utan en ört, och naturligt fri från gluten. Härligt krispig i mat och dessert! Läs mer här Snart kan du få våra produkter på posten! Äntligen här - vår webbshop! Till webbshoppen Har du långt till någon av våra återförsäljare är du välkommen att handla i vår webbshop. Rostade nyheter Svenska fröer i butikerna Med våra nya produkter vill vi sätta det svenska rapsfröet i fokus. Använd som topping på sallad eller pasta - eller som ingrediens i bröd, müsli eller gröt. Läs mer här Rapsolja Upptäck guldet Läs mer om våra oljor Vår rapsolja är livsmedelsgodkänd och levereras till allt från större grossister och förbrukare till mindre producerande företag, bagerier och livsmedelsbutiker. Vi som gört Vi som gört Läs mer om vårt bondförnuft Med en unik företagsstruktur äger och driver dessa 7 företagare Skeby Gårdar AB, delägare som har båda fötterna i myllan och lång erfarenhet av lantbruket och livsmedelsproduktion.

Linolja

Linoljan pressas fram på samma sätt som rapsoljan med kallpressning och är då en så kallad rå linolja. Alla linfrön som vi använder är odlade i Sverige och från gårdar så nära som möjligt.
Rå linolja används med fördel till impregnering och grundning före målning utomhus. Den råa linoljan har även goda rostskyddsegenskaper.

Den kokta linoljan är en egenutvecklad produkt som används till exempel i linoljefärg eller bas i träolja som i Skeby Träolja. Kokt linolja har snabbare torkegenskaper.

Både rå och kokt linolja finns i 1 liters, 2,5 liters, 10 liters och 1 000 liters. Har man egna kärl som man vill få fyllt går det också bra.