Slide

Raps- och linfrökaka som foder

De delar av lin- och rapsfröet som inte pressas ut till olja kallas ”kaka”. Vid kallpressning motsvarar detta ungefär två tredjedelar av fröet.  Vi levererar rapskaka som foder framförallt till mjölkkor, medan linfrökaka är uppskattat som foder framförallt till häst och hund.

Den svenska rapskakan har en hög halt av protein och är ett fullgott alternativ till den importerade sojabönan. Rapskakan blandas i fodret och kompletterar övriga delar av foderstaten. Inblandningen är vanligtvis ungefär 1 kg per dag och ko, men det beror på det övriga fodret och dess näringsinnehåll.

Rapsolja som foder

Även rapsoljan har positiva egenskaper för att användas som foder, och som dammbindning i fodertillverkning. Rapsoljan gör till exempel att griskött får en högre andel naturligt nyttiga fetter, som Omega 3.

Hantering och leverans

Vår foderförsäljning sker direkt till kund. Då vi framförallt levererar stora kvantiteter lastar vi i bulk på flakbil med teleskoplastare, men vi kan även leverera i bulkbil och i storsäck. I dagsläget har vi ingen förpackning av foder i mindre storlekar.

 

Nicklas Lundberg
0730-277708
Kontakta mig!
Tveka inte att kontakta mig om ni vill få en offert eller har frågor och funderingar.

Slide