Rostade nyheter Testa rostat bovete! Denna produktnyhet är ekologiskt odlad i Värmland. Bovete är inget spannmål som man kan tro utan en ört, och naturligt fri från gluten. Härligt krispig i mat och dessert! Läs mer här Snart kan du få våra produkter på posten! Äntligen här - vår webbshop! Till webbshoppen Har du långt till någon av våra återförsäljare är du välkommen att handla i vår webbshop. Rostade nyheter Svenska fröer i butikerna Med våra nya produkter vill vi sätta det svenska rapsfröet i fokus. Använd som topping på sallad eller pasta - eller som ingrediens i bröd, müsli eller gröt. Läs mer här Rapsolja Upptäck guldet Läs mer om våra oljor Vår rapsolja är livsmedelsgodkänd och levereras till allt från större grossister och förbrukare till mindre producerande företag, bagerier och livsmedelsbutiker. Vi som gört Vi som gört Läs mer om vårt bondförnuft Med en unik företagsstruktur äger och driver dessa 7 företagare Skeby Gårdar AB, delägare som har båda fötterna i myllan och lång erfarenhet av lantbruket och livsmedelsproduktion.

Ur Svenska raps- och linfrön kallpressar vi olja som levereras i allt från flaskor till bulk över hela Sverige där den används till en mängd olika saker som bakning, fritering, marinader, foder m.m. Användningsområdena är många! Skeby Guld är företagets egen rapsolja och en riktig favorit i köket. Oljan har en rund och mild, lite nötig smak.

”Kallpressad rapsolja är som vin med olika karaktär beroende på var rapsen vuxit och hur mycket sol och regn den fått”

Kallpressning innebär att vi inte tillför någon annan värme än den som bildas av friktionen i vår press. På detta sätt får man ut lite mindre olja ur fröet än vid varmpressning, men vi behåller mycket smak och de enkel- och fleromättade fettsyrornas positiva egenskaper.

Pressning & Tappning
Vi levererar i dag till livsmedelsindustrin över stora delar av Sverige. Leveranser sker i allt från 10 litersdunkar och 1 000 liters tankar till tankbil och används till allt från fritering till bakning mm. Vi är certifierade enligt KRAV och IP Livsmedelsförädling
Fröinköp
Vi har lösningen från frö till flaska. Har du raps och vill få tillbaka olja från just dina frön eller rapskaka som foder eller båda delar, ja då har du kommit rätt! Vi utgår från kundens behov för att hitta rätt lösning.
Foder
När vi pressar raps och linfrö får vi fram ett djurfoder som används till de flesta djurslag och har ett högt proteinvärde. Även rapsolja levereras som foder och dammbindning vid fodertillverkning.

INGET SVINN Skeby Gårdar AB Vi har 0 % svinn när vi producerar våra produkter - hela rapsfröet används på något sätt! INGA KEMIKALIER I vår raps- och linolja används inga kemikalier eller tillsatser. Bara 100% olja!

Disk av IBC-tankar

Vi diskar alla storlekar av IBC tankar så länge det bara varit livsmedel i dem. Vi säljer även begagnade och diskade IBC tankar.