Ur Svenska raps- och linfrön kallpressar vi olja som levereras i allt från flaskor till bulk över hela Sverige där den används till en mängd olika saker som bakning, fritering, marinader, foder m.m. Användningsområdena är många! Skeby Guld är företagets egen rapsolja och en riktig favorit i köket. Oljan har en rund och mild, lite nötig smak.

”Kallpressad rapsolja är som vin med olika karaktär beroende på var rapsen vuxit och hur mycket sol och regn den fått”

Kallpressning innebär att vi inte tillför någon annan värme än den som bildas av friktionen i vår press. På detta sätt får man ut lite mindre olja ur fröet än vid varmpressning, men vi behåller mycket smak och de enkel- och fleromättade fettsyrornas positiva egenskaper.

Pressning & Tappning
Vi levererar i dag till livsmedelsindustrin över stora delar av Sverige. Leveranser sker i allt från 10 litersdunkar och 1 000 liters tankar till tankbil och används till allt från fritering till bakning mm. Vi är certifierade enligt KRAV och IP Livsmedelsförädling
Fröinköp
Vi har lösningen från frö till flaska. Har du raps och vill få tillbaka olja från just dina frön eller rapskaka som foder eller båda delar, ja då har du kommit rätt! Vi utgår från kundens behov för att hitta rätt lösning.
Foder
När vi pressar raps och linfrö får vi fram ett djurfoder som används till de flesta djurslag och har ett högt proteinvärde. Även rapsolja levereras som foder och dammbindning vid fodertillverkning.

[rev_slider alias="frontpage-middle-history"]

Disk av IBC-tankar

Vi diskar alla storlekar av IBC tankar så länge det bara varit livsmedel i dem. Vi säljer även begagnade och diskade IBC tankar.