Skeby Gårdar förädlar råvaror från Svensk åkermark

Den största delen av vår verksamhet står rapsfröet för som ger rapsolja och rapsfrökaka till som livsmedel och foder. Vi har även en stor produktion av linfröolja för tekniska ändamål, där linfrökakan säljs som uppskattat djurfoder. Vårt nyaste tillskott är våra rostade fröprodukter.

Här kan du läsa mer om våra produkter inom livsmedel, foder och tekniska produkter.

Produktutveckling
Kallpressning
Tappning
IBC-disk

Vi tar fram kvalitativa produkter såväl i partnerskap som under eget varumärke

Produktutveckling

Vi har lösningen från frö till flaska. Vi finns med som bollplank genom hela processen från pressning till färdig produkt, och utformning av etikett. Har du lin eller raps och vill få tillbaka olja från just dina frön eller kanske kaka som foder, ja då har du kommit rätt! Vi utgår från kundens behovs för att hitta rätt lösning.

Nicklas Lundberg
0730-277708
Kontakta mig!
Tveka inte att kontakta mig om ni vill få en offert eller har frågor och funderingar.

Kallpressning

I vår fabrik i Källby kallpressar vi raps- och linfrön till olja. Med kallpressning menas att ingen extra värme tillsätts utom den friktionsvärme som uppstår vid pressningen. Med kallpressning av rapsfrön bevarar man alla vitaminer, mineraler och positiva förhållanden mellan omega 3 och 6- en naturprodukt helt utan tillsatser. Efter pressning filtreras oljan från frörester och därefter är oljan klar. En kvalitativ rapsolja som är rund i smaken, med en något nötig karaktär.

Tappning

I vår anläggning har vi möjlighet att tappa olja m.m på flaska i olika storlekar och former. Har du inga egna frön men vill ha en egen rapsolja på flaska så väljer vi tillsammans ut en rapsolja som passar att tappa på flaska med er etikett. Eller en smaksatt rapsolja efter ert recept, möjligheterna är många.

Vi sätter livsmedelssäkerhet och miljö i första rummet!

IBC-hantering

Vi diskar alla storlekar av IBC så länge de används till livsmedel och är livsmedelsgodkända. Alla kunder får tillbaka sina egna IBC tankar för att säkerställa att det inte varit något annat än det ni levererar i tankarna. Vi säljer även begagnade och diskade IBC tankar.

Vid rengöring av IBC-tankar använder vi högt tryck och varmvatten och i undantagsfall används såpa gjord på vår egen linolja för att diska smutsiga tankar. På detta sätt undviker vi kemikalier, både för miljöns skulle och för att utesluta att det ska finnas några kemikalier i tanken. Diskvattnet samlas upp och används till biogasproduktion.