Träolja utomhus

Nästa artikel:

Hållbart jordbruk

Att använda sig av träolja utomhus är ett bra beslut för dig som vill behålla ett skinande och långlivat trädäck. Eftersom oljningen ger ett nytt lager av skydd till träet, får ditt däck får en längre livslängd. Om du märker att du kan ditt trädäck får fläckar, missfärgning på kanter och andra delar av trädäcket kan det vara dags att olja det. Isåfall är det bara att kavla upp ärmarna, läs guiden och förnya ditt trä.

Såhär använder du träolja utomhus:

Steg 1 - Samla verktyg och material

Det första du ska göra är att hämta en borste, eventuellt slippapper, träolja, och en pensel eller terassdyna

Steg 2 - Rengör ytan på däcket ordentligt

Sedan behöver du rengöra ytan ordentligt. Detta är ett viktig steg innan du påbörjar slipning och inoljning. Ta därför noggrant bort smuts och gammal olja innan slipning. Du kan använda dig av så enkla medel som såpa och vatten. Däremot är det särskilt viktigt att du låter däcket torka ordentligt innan du påbörjar slipningen.

Steg 3 - Slipning av trät

Nu har altanen torkat och du kan nu slipa trä som varigt oskyddat en längre tid. Däremot behöver du se till att du ordentligt borstar bort slipdamm efteråt.

Steg 4 - Förbered oljan

Innan du börjar olja behöver du förbereda oljan. Genom att ordentligt skaka förpackningen innan du använder den, säkerställer du en optimal balans. Dessutom kan du med fördel hälla ut den i ett större kärl för att på så sätt få en enklare applicering med pensel eller terassdyna.

Steg 5 - Behandla trät med träoljan

Slutligen ska du applicera träoljan på träunderlaget med hjälp av pensel eller terassdyna. Genom att jobba med ett fåtal brädor samtidigt och följa fibrerna kan du skapa ett fint resultat. Dessutom behöver du tänka på att inte stanna mitt på en planka, eftersom det kan leda till ett fläckigt resultat.

När du är färdig är det bara att vänta på resultatet. Beroende på vilken temperatur som det är i luften, kan det ta flera timmar för din olja att torka. Dessutom kan du i efterhand även se om virket har sugit åt sig mycket träolja, och isåfall lägga på ett nytt lager.

Utforska vår egna träolja!

Skeby träolja behandlar årligen allt slags obehandlat, tryckimpregnerat eller tidigare oljat trä utomhus, inklusive trätrallar, altaner och trädgårdsmöbler. Genom att använda träoljan utomhus, kan du bekämpa vanliga problem som uttorkning och sprickbildning. Vi bibehåller högsta kvalitet eftersom vi blandar in vår kokta linolja och kan därmed uppnå en torrhalt på 44%. Här kan du hitta vår träolja.