Våra tjänster

På Skeby Gårdar förädlar vi råvaror från svensk åkermark, till egna produkter men framförallt i samarbete med våra kunder.

Kallpressning

I vår fabrik i Källby kallpressar vi raps- och linfrön till olja. Med kallpressning menas att ingen extra värme tillsätts utom den friktionsvärme som uppstår vid pressningen. Med kallpressning av rapsfrön bevarar man alla vitaminer, mineraler och positiva förhållanden mellan omega 3 och 6- en naturprodukt helt utan tillsatser. Efter pressning filtreras oljan från frörester och därefter är oljan klar. En kvalitativ rapsolja som är rund i smaken, med en något nötig karaktär.

Tappning

I vår anläggning har vi möjlighet att tappa olja m.m på flaska i olika storlekar och former. Har du inga egna frön men vill ha en egen rapsolja på flaska så väljer vi tillsammans ut en rapsolja som passar att tappa på flaska med er etikett. Eller en smaksatt rapsolja efter ert recept, möjligheterna är många.

Hela fröer och rostning

Fler och fler upptäcker värdet av hela svenska fröer som ingrediens i livsmedelsprodukter. Då vi köper in stora mängder svenska fröer kan vi förse våra kunder med en hög och jämn kvalitet utifrån deras behov. En stor fördel är att vi inte hanterar några produkter som innehåller gluten i vår anläggning. Rapsfrön och linfrön står för den största andelen, men vi har även börjat se efterfrågan på andra produkter såsom bovete. I vår anläggning har vi även kapacitet att rosta fröer.

Produktutveckling

Vi tar fram kvalitativa och unika produkter såväl i partnerskap som under eget varumärke. Det kan handla om att ta fram ett nytt foder, en egen linolja, smaksatt rapsolja, en ny brödsort eller varför inte ett helt nytt livsmedel? Vi finns med som partner från idé till färdig produkt. Nyckeln är vår stora kunskap kring råvaran, ett kontaktnät med erfarna samarbetspartners och en flexibel anläggning. Ofta handlar det om att börja testa i liten skala.

IBC-hantering

Vi diskar alla storlekar av IBC så länge de används till livsmedel och är livsmedelsgodkända. Alla kunder får tillbaka sina egna IBC tankar för att säkerställa att det inte varit något annat än det ni levererar i tankarna. Vi säljer även begagnade och diskade IBC tankar.

Vid rengöring av IBC-tankar använder vi högt tryck och varmvatten och i undantagsfall används såpa gjord på vår egen linolja för att diska smutsiga tankar. På detta sätt undviker vi kemikalier, både för miljöns skulle och för att utesluta att det ska finnas några kemikalier i tanken. Diskvattnet samlas upp och används till biogasproduktion.

Kontakta mig!
Tveka inte att kontakta mig om ni vill få en offert eller har frågor och funderingar.
Nicklas Lundberg
0730-277708