Hela fröer i livsmedelsprodukter

Även om vi är ett bolag som framför allt säljer kallpressad olja, så hanterar vi också en hel del linfrön och rapsfrön som inte åker in i vår kallpress. Det är nämligen många som upptäcker värdet av att använda hela svenska fröer som ingrediens i livsmedelsprodukter. Vi har ett etablerat nätverk, infrastruktur och kunskap för att kunna köpa in torkade svenska fröer. Både fröer som redan är rensade men även som vi själva rensar i vår anläggning. Försäljningen av dessa fröer sker i burk eller på säck.

Inom livsmedelsindustrin används våra fröprodukter på olika sätt. De kan användas som hälsosamma och näringsrika ingredienser i bröd, müsli, yoghurt eller bakverk. Många av våra kunder uppskattar möjligheten att använda lokalt odlade fröer. På så sätt kan de ge sina produkter en extra dimension av smak och kvalitet.

För närvarande utgör rapsfrön och linfrön den största delen av våra fröprodukter. Däremot har vi också märkt en ökad efterfrågan på andra produkter, som bovete. Vi strävar efter att kunna möta denna efterfrågan genom att erbjuda högkvalitativa svenska fröprodukter till våra kunder. Genom att hantera både kallpressad olja och fröprodukter är vi glada att kunna erbjuda en omfattande portfölj av svenska produkter som passar olika behov och preferenser. Vi fortsätter att driva vår verksamhet med stark passion för kvalitet, hållbarhet och smak.

Hela fröer