Rostning av fröer

Du har kanske aldrig smakat på ett raspfrö? För några år sedan började vi testa att rosta rapsfröet helt, och saluföra vår egen frömix. Det blev succé! Konsumenterna älskade frömixen, och de rostade rapsfröerna blev kockarnas favorit. Fler och fler upptäcker värdet av hela svenska fröer som ingrediens i livsmedelsprodukter. I takt med att vi såg en efterfrågan har vi investerat i förbättringar i produktion, och vi har nu en rostlinje med kapacitet att rosta fröer i större volymer. Genom rostning kan vi få fram en god smak på fröerna, efteråt tillsätter vi ofta även salt som smakhöjare.

Rostning

En stor fördel med hela vår produktion, och särskilt vår rostlinje, är att vi inte bearbetar några nötter eller produkter som innehåller gluten i vår anläggning. Vi är medvetna om de allergiska reaktioner och intoleranser som människor kan ha mot nötter och gluten. Därför är det självklart och viktigt för oss att kunna garantera att våra produkter är helt fria från dessa ingredienser.

På så sätt kan vi ge våra kunder trygghet och förtroende för att våra produkter är säkra. Dessutom kan även personer med allergier eller intoleranser njuta av våra produkter. Vi är stolta över att kunna erbjuda en säker och inkluderande produktion för alla våra kunder.