Rostade nyheter Testa rostat bovete! Denna produktnyhet är ekologiskt odlad i Värmland. Bovete är inget spannmål som man kan tro utan en ört, och naturligt fri från gluten. Härligt krispig i mat och dessert! Läs mer här Snart kan du få våra produkter på posten! Äntligen här - vår webbshop! Till webbshoppen Har du långt till någon av våra återförsäljare är du välkommen att handla i vår webbshop. Rostade nyheter Svenska fröer i butikerna Med våra nya produkter vill vi sätta det svenska rapsfröet i fokus. Använd som topping på sallad eller pasta - eller som ingrediens i bröd, müsli eller gröt. Läs mer här Rapsolja Upptäck guldet Läs mer om våra oljor Vår rapsolja är livsmedelsgodkänd och levereras till allt från större grossister och förbrukare till mindre producerande företag, bagerier och livsmedelsbutiker. Vi som gört Vi som gört Läs mer om vårt bondförnuft Med en unik företagsstruktur äger och driver dessa 7 företagare Skeby Gårdar AB, delägare som har båda fötterna i myllan och lång erfarenhet av lantbruket och livsmedelsproduktion.

Rapsolja

När vi pressar rapsfröna så gör vi det med metoden kallpressning som innebär att vi inte har någon extra värme än den som bildas av friktionen i pressen. Detta gör att alla mineraler, vitaminer och positiva egenskaper med omega 6 och 3 finns kvar i oljan. Efter pressning filtreras oljan och sedan är den klar. 100% rapsolja utan några som helst tillsatser.

Rapsoljan har en mild, rund och lite nötig smak, Kallpressad rapsolja är lite som vin att den skiljer sig åt i smak beroende på var rapsen var odlats och under vilka förhållanden. Hur mycket sol, regn och vilken mark rapsen odlats på är några faktorer som spelar in. Vi tror på det svenska lantbruket och rapsen kommer från svenska gårdar och så nära som möjligt.

All rapsolja vi får fram är livsmedelsgodkänd och levereras till livsmedelsindustrin, grossister och butiker i hela Sverige.
Vårt egna varumärke Skeby Guld med utvald ekologisk rapsolja i flaska hittas i livsmedelsbutiker runt om i Västergötland med omnejd.

Den kallpressade rapsoljan finns både som konventionell och ekologisk. Vi är certifierade enligt KRAV och IP Livsmedel.

Oljan levereras i allt från 250 ml flaska till 1 000 liters fat och tankbil. Allt efter kunds önskemål.