Använd linoljesåpa till din häst och hund!

Rengöring av läder

Linoljesåpa är effektiv för att återfetta läder. Genom att blanda lika delar såpa och vatten, skapar du en skonsam men kraftfull rengöringslösning. När du applicerar denna blandning på ditt läder, kommer den att tränga djupt in i materialet, rengöra noggrant och samtidigt återfukta det. Efter rengöringen är det viktigt att skölja noggrant med ljummet vatten för att avlägsna eventuell överbliven såpa.

Dosering: 50/50 såpa och vatten

Schabrak, benlindor och paddar

För att rengöra kraftigt smutsiga schabrak, börja med att använda en mjukare borste för att försiktigt skrubba innan du tvättar dem som du normalt skulle i tvättmaskinen. Lindor och paddar kan först blötläggas i såpvatten innan de också ska tvättas i maskinen som vanligt. För blötläggning, blanda 2-3 dl såpa med 10 liter vatten. När du tvättar, dosera 1/2 till 1 dl såpa och placera den inuti täcket i maskinen innan du kör tvättcykeln som vanligt.

Dosering blötläggning: 2-3 dl såpa med 10 liter vatten

Dosering tvätt: 1/2 till 1 dl såpa 

Hovar och karleder

Börja med att duscha hovarna med ljummet vatten och tvåla sedan in dem med linoljesåpa. Vänta 10-15 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten. Avsluta med att smörja hovarna eller karlederna med mjukgörande salva.

Stall och hästtransporter

Gör ditt stall och transporter skinande rena med linoljesåpa - även med kallt vatten! Använd en skrubborste och grov trasa. På ingrodd smuts kan man lägga på såpa och låta verka en stund, sedan är det bara att skölja av.

Dosering: Ca 2-3 dl i såpa i 10 liter vatten.

Hästtäcken

Även hästtäcken kan bli skinande rena med linoljesåpa.

Dosering: Ta 1/2 till 1 dl såpa och lägg det inuti täcket i maskinen och tvätta som vanligt.

Djurschampoo

Använd koncentrerad, doftfri linoljesåpa när du tvättar dina djur. Passar både till hund, katt och häst. Linoljesåpa är både miljövänligt och svinnsmart.

Linoljesåpa till häst och hund