Banankaka
En tacksam kaka som kan varieras mycket efter tycke och smak.
Tips: Har ni bruna bananer hemma, men inte tid att baka banankaka – frys in dem för ett senare baktillfälle (eller ta er tid).
[tivala-recipie-share]
Ingredienser
- 5 dl vetemjöl
- 3 mogna bananer
- 1,5 dl farinsocker
- 1 dl hackad chocklad
- 1 dl rapsolja
- 1 dl havredryck
- 3 msk rostade frön
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Topping
- En nypa rostade frön
- En nypa farinsocker
- En nypa flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C och smörj en avlång brödform med lite rapsolja.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Mosa bananerna och vispa ihop med olja, havremjölk och äppelcidervinäger. Blanda sedan ner choklad, frön och mjölblandningen
- Häll smeten i formen. Strö över lite rostade frön och farinsocker. Sätt in mitt i ugnen och grädda i 50-60 minuter.
- Ta ut och låt svalna under bakduk. Stjälp upp och skär i bitar.