Banankaka

En tacksam kaka som kan varieras mycket efter tycke och smak.

Tips: Har ni bruna bananer hemma, men inte tid att baka banankaka – frys in dem för ett senare baktillfälle (eller ta er tid).

 

[tivala-recipie-share]

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 mogna bananer
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 dl hackad chocklad
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl havredryck
  • 3 msk rostade frön
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt

Topping

  • En nypa rostade frön
  • En nypa farinsocker
  • En nypa flingsalt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°C och smörj en avlång brödform med lite rapsolja.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Mosa bananerna och vispa ihop med olja, havremjölk och äppelcidervinäger. Blanda sedan ner choklad, frön och mjölblandningen
  • Häll smeten i formen. Strö över lite rostade frön och farinsocker.  Sätt in mitt i ugnen och grädda i 50-60 minuter.
  • Ta ut och låt svalna under bakduk. Stjälp upp och skär i bitar.