Fröknäcke
8 ingredienser – 45 min – 40 bitar
Fröknäcke är ett riktigt gott tillbehör till ostbrickan, kvällsfikat, mingelbuffén och brunchen, som går att variera i oändlighet!
Här kommer vi på Skeby Gårdars goda version av detta klassiska recept.
[tivala-recipie-share]
Ingredienser
- 0,5 dl hela linfrön
- 0,5 dl sesamfrö
- 0,25 dl pumpakärnor
- 0,75 dl solroskärnor
- 2 dl majsmjöl
- 0,5 dl kallpressad rapsolja
- 2,5 dl kokande vatten
- Havssalt efter smak
Gör så här
- Sätt ugnen på 150°.
- Blanda först alla torra ingredienser, tillsätt därefter vatten och olja.
- Dela smeten i två och tryck ut den medan den ännu är varm mellan två bakplåtspapper.
- Strö på havssalt och grädda 30-35 min.
- Låt sedan fröbröden kallna på galler.