Fröknäcke

8 ingredienser – 45 min – 40 bitar

Fröknäcke är ett riktigt gott tillbehör till ostbrickan, kvällsfikat, mingelbuffén och brunchen, som går att variera i oändlighet!

Här kommer vi på Skeby Gårdars goda version av detta klassiska recept.

[tivala-recipie-share]

Ingredienser

  • 0,5 dl hela linfrön
  • 0,5 dl sesamfrö
  • 0,25 dl pumpakärnor
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 2,5 dl kokande vatten
  • Havssalt efter smak

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Blanda först alla torra ingredienser, tillsätt därefter vatten och olja.
  • Dela smeten i två och tryck ut den medan den ännu är varm mellan två bakplåtspapper.
  • Strö på havssalt och grädda 30-35 min.
  • Låt sedan fröbröden kallna på galler.