Chokladfudge med bovetecrunch

En fudge som är gjord med en riktigt god crunch av rostad bovete och choklad. Passar perfekt till årets julfika.

Räcker till en ugnsform ca 20×30 cm

[tivala-recipie-share]

Ingredienser

Fudge

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 2 msk honung
  • 100 g mörk choklad

 

Crunch

  • 50 g rostat bovete
  • 50 g mörk choklad (ca 55%)

Gör så här

  • Börja med crunchen. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner bovetet.
  • Stjälp ut på ett bakplåtspapper och låt stelna medan du gör fudgen.
  • Koka grädde, socker och sirap till 120 grader. Rör då och då så att det inte bränner fast. Använd en termometer för att kontrollera temperaturen.
  • Rör i smör och honung, låt koka upp igen. Ta av kastrullen från värmen.
  • Hacka chokladen och rör i tills den smält.
  • Häll upp smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
  • Hacka bovete-crunchen med en kniv och strössla på fudgen, låt sedan stelna i rumstemperatur innan du delar fudgen i bitar av valfri storlek.