Chokladfudge med bovetecrunch
En fudge som är gjord med en riktigt god crunch av rostad bovete och choklad. Passar perfekt till årets julfika.
Räcker till en ugnsform ca 20×30 cm
[tivala-recipie-share]
Ingredienser
Fudge
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl socker
- 1 dl ljus sirap
- 50 g smör
- 2 msk honung
- 100 g mörk choklad
Crunch
- 50 g rostat bovete
- 50 g mörk choklad (ca 55%)
Gör så här
- Börja med crunchen. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner bovetet.
- Stjälp ut på ett bakplåtspapper och låt stelna medan du gör fudgen.
- Koka grädde, socker och sirap till 120 grader. Rör då och då så att det inte bränner fast. Använd en termometer för att kontrollera temperaturen.
- Rör i smör och honung, låt koka upp igen. Ta av kastrullen från värmen.
- Hacka chokladen och rör i tills den smält.
- Häll upp smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper.
- Hacka bovete-crunchen med en kniv och strössla på fudgen, låt sedan stelna i rumstemperatur innan du delar fudgen i bitar av valfri storlek.