Karins citronmuffins med rapscrunch
Saftiga och enkla citronmuffins som passar till alla fikatillfällen som går variera med olika glasyrer och garneringar.
Detta recept blir ca 12 muffins
[tivala-recipie-share]
Ingredienser
Muffins
- 50 gram smör
- 1 1/4 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 – 1 1/2 dl socker
- 2 msk citronsaft
- Skalet av 1 citron
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 – 3 msk rostade rapsfrön
Glasyr (om man vill)
- 1 1/2 msk citronsaft
- 2 dl florsocker
Garnering
- Rostade rapsfrön
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret, blanda i mjölken
- Vispa ägg o socker, tillsätt smörmjölk, blanda ner det andra
- Arbeta ihop till en smet
- Fördela smeten i muffinsformar
- Sätt in i ugn ca 15-20 min
- Låt dem svalna och lägg på ev glasyr o garnering