Karins citronmuffins med rapscrunch

Saftiga och enkla citronmuffins som passar till alla fikatillfällen som går variera med olika glasyrer och garneringar.

Detta recept blir ca 12 muffins

[tivala-recipie-share]

Ingredienser

Muffins
  • 50 gram smör
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 – 1 1/2 dl socker
  • 2 msk citronsaft
  • Skalet av 1 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 – 3 msk rostade rapsfrön
Glasyr (om man vill)
  • 1 1/2 msk citronsaft
  • 2 dl florsocker
Garnering
  • Rostade rapsfrön

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret, blanda i mjölken
  • Vispa ägg o socker, tillsätt smörmjölk, blanda ner det andra
  • Arbeta ihop till en smet
  • Fördela smeten i muffinsformar
  • Sätt in i ugn ca 15-20 min
  • Låt dem svalna och lägg på ev glasyr o garnering