Pizza bianco med örtolja, citronsalt & rostade frön
En lättbakad pizza som passar lika bra att servera i mindre bitar till buffébordet som till middag. Variera topping efter säsong, tycke och smak. Vill man göra det ännu enklare så skippa citronsaltet.
Portioner/mängd: 6 bitar Uppskattad tid: 20 minuter
[tivala-recipie-share]
Ingredienser
Pizza
- I pizzadeg, ca 500g
- 250 g riven mozzarella
- 2 dl creme fraiche
- 3 msk rostade frön
- 1 tsk torkad oregano
- grovmalen svartpeppar
- citronsalt
Örtolja
- 1,5 dl rapsolja
- 1 knippe oregano
- 1 knippe basilika
- 1 nypa citronsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 220°C. Sätt in en plåt eller bakstenar.
- Mixa samman färska örter och olja till en grön örtolja. Smaka av med lite citronsalt.
- Kavla ut pizzadegen, gärna direkt på ett bakplåtspapper.
- Blanda creme fraiche och 1 msk örtolja. Bred ut röran på pizzan, strö över ost, oregano, citronsalt och ringla över lite mer örtolja.
- Sätt in pizzan på den varma plåten. Baka tills den fått fin färg ca. 10 minuter.
- Ta ut pizzan och lägg över på en skärbräda. Skär i bitar och toppa med ärtskott, strö över rostade frön och lite mer örtolja.
Tips:
Citronsalt kan man köpa färdigt, men gott och enkelt att göra själv. Torka citronskal i ugn, ca 100 °C i en timme. Mixa sedan samman med grovt salt och önskade kryddor.
Deg
Det finns många bra recept på pizzadeg. Det finns även många riktigt bra deg-genvägar att köpa. Bra sak att ha hemma i kyl och frys.