Saffransmuffins med rapsolja

Den bästa kombinationen med saffran och muffins som passar utmärkt tillsammans. Saftig och god till julen. Grundreceptet går variera med andra smaksättningar.

Detta recept blir ungefär 10 stora muffins

Tips! Den här smeten kan stå i kylen flera dagar. Gör i förväg och sätt in i ugnen en stund innan gästerna kommer, så får du nybakade muffins att bjuda på, och ett saffransdoftande hem på köpet!

[tivala-recipie-share]

Ingredienser

Grundrecept

  • 175 g socker (2 dl socker)
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl rapsolja
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Smaksättning

  • 0,5 g saffran

Frosting (valfritt)

  • 100 g färskost
  • 75 g vit choklad

Gör så här

Muffins

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Värm olja och mjölk
  • Rör ihop ägg och socker (ej fluffig)
  • Blanda de torra ingredienserna
  • Blanda allting (inte elvisp men du behöver inte vara försiktig, rör tills det går ihop)
  • Häll upp i muffinsformar
  • Sätt in i ugnen tills de är torra inuti, ca 17 min. Testa en med en potatissticka.

Frosting

  • Smält den vita chokladen försiktigt, då det är lätt att den bränner vid.
  • Rör ihop med färskosten
  • Spritsa eller bred på dina muffins